Aicinām uz otrajām "Dabas sarunām" - par putniem!

25.04.2018

8. maijā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Draugu telpā Latvijas Dabas fonds aicina uz stāstu vakaru cikla “Dabas sarunas” otro sarunu. Sarunu vakars būs veltīts tiešraides translācijām no aizsargājamo putnu ligzdām. Uz sarunām aicināti visi interesenti un ieeja tajās – brīva.

Otrajā “Dabas sarunu” vakarā savus stāstus stāstīs Jānis Ķuze, iedvesmojošs ornitologs, Latvijas Dabas fonda eksperts, putnu tiešraides kameru projekta vadītājs un ieinteresēta sociālā psiholoģe no Latvijas Universitātes Ieva Stokenberga.

Latvijas Dabas fonda pieredze rāda, ka tiešraides kameras pie putnu ligzdām ir ļoti populārs dabas iepazīšanas un laika pavadīšanas veids – 2017. gadā Latvijas Dabas fonda tiešraides skatītas vairāk nekā 7 miljonus reižu. Šobrīd LDF nodrošina tiešraides no astoņām ligzdām.

Tādēļ “Dabas sarunu” stāstu vakarā meklēsim atbildes uz jautājumiem kas un kāpēc skatās putnu tiešraides? Vai putnu vērošana maina arī vērotāju rīcību dabā? Vai putnu ikdienas dzīve ir līdzīga cilvēku ikdienai? Kā tehniski tiek nodrošinātas putnu tiešraides? Vai tās netraucē putniem?

Latvijas Dabas fonda organizēto “Dabas sarunu” mērķis ir veidot diskusiju par būtiskām dabas saglabāšanas un aizsardzības tēmām Latvijā, apvienojot dabas aizsardzības ekspertu un ar dabu profesionāli nesaistītu cilvēku skatījumus. Stāsti un diskusija ar klausītājiem “Dabas sarunas” notiks reizi mēnesī.

Latvijas Dabas fonda īstenoto “Dabas sarunu” norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds un Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Tiešraides kameru darbību nodrošina sabiedrības atbalsts – skatītāju un uzņēmumu ziedojumi. Īpaši pateicamies par atbalstu LMT un SIA “Mikrotīkls”! 

Tiešraides var skatīties:

- LDF YouTube kanālā
- Dabasdati.lv un www.ldf.lv/tiesraide
- LMT Straume

 

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.