Fotogrāfa Nila Sokolova izstāde Valmierā - iespēja iegādāties dabas fotogrāfijas un arī ziedot Latvijas Dabas fondam

25.07.2018

Valmieras Kultūras centrā no 1. augusta līdz 31. augustam būs skatāma fotogrāfa Nila Sokolova darbu izstāde - “Dabas noslēpums”.

“Ralfs Valdo Emersons reiz teica: “iemācies pieņemt dabas tempu: tās noslēpums ir pacietība!” Es, savukārt, vēl esmu šī noslēpuma atklāšanas procesā. Esmu mēģinājis fotografēt cilvēkus, taču atkal atgriezies pie dabas, jo tā neizliekas, tā vienkārši ir. Latvijas daba mani nebeidz pārsteigt ar savām interesantajām niansēm, patiesumu un skaistumu,” atzīst fotoizstādes autors Nils.

Nils lielāko dzīves daļu pavadījis Kocēnu novada Dikļu pagastā, kur sāka uzņemt pirmās fotogrāfijas, ar laiku iemūžinot Latvijas dabasskatus un ainavas arī Cēsīs, Valmierā, Tūjā un citur Vidzemē.

Izstādē būs aplūkojami Latvijas dabasskatu fotogrāfijas, kuras ar savu balsojumu izvēlējušies Instagram un Facebook lietotāji, balsojot par sev tīkamākajām fotogrāfijām ar “patīk” un “komentāru” palīdzību, tāpat izstādē būs redzami paša fotogrāfa izvēlētie darbi.

Izstāde “Dabas noslēpums” ir ne tikai skaistu fotogrāfiju apkopojums, bet fotogrāfa redzējums uz to, kas ikdienā mums šķiet pašsaprotams un paliek nepamanīts, bieži vien nenovērtēts.

Ikvienam izstādes apmeklētājam būs iespēja ne vien aplūkot lielformāta fotogrāfijas, bet arī iegādāties kādu no tām. Daļa no iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti Latvijas Dabas fondam dabas daudzveidības saglabāšanai. 

Fotogrāfa Nila Sokolova darbus var iepazīt viņa Facebook lapā un Instagram kontā.