Latvijas Dabas fonda projekts GrassLIFE piedāvā Ainavu tūres un koncertus Ziemeļgaujā

30.05.2019

Latvijas Dabas fonds šī gada sezonu Ainavu tūrēs atklāj ar ainavas piedzīvojumu Ziemeļgaujā 15. un 16. jūnijā. Ainavu tūres ir Latvijas Dabas fonda organizēts izzinošs pārgājiens kopā ar dabas ekspertiem, kuru papildina ar ainavu saskanīgs koncerts.

Ziemeļgauja ir viens no aizraujošākajiem un ainaviski savdabīgākajiem apvidiem Latvijā – te sastopamas puķu pilnas dabiskās pļavas, tiek atjaunotas parkveida pļavas, kurās aug simtiem gadu veci koki un kuras aizved tevi tūkstošiem gadu senā pagātnē, te sastopama 2019. gada dzīvotne – veci boreāli meži, un Gauja, kas neprātīgi līkumojot, atsegusi stāvkrastus un atstājusi aiz sevis daudzas vecupes.

To visu pieredzēsiet Latvijas Dabas fonda Ainavu tūrēs aizsargājamo ainavu apvidū “Ziemeļgauja”sestdien, 15. jūnijā un svētdien, 16. jūnijā.

Ainavas un tajā mītošās bioloģiskās daudzveidības stāstu izstāstīs biologs, LDF projekta GrassLIFE demonstrējumu vadītājs Viesturs Lārmanis, bet īpašu uzmanību dabiskajām pļavām un tur augošajām retajām augu sugām pievērsīs biotopu eksperte Zane Līkā.

15. jūnijā Ainavu tūri papildinās etnomuzkologs Oskars Patjanko, kas demonstrēs savulaik Latvijā izgatavoto Ieviņu ermoņiku spēli, savukārt 16. jūnijā Gaujas ielejā ar ainavu saspēlēsies Edgars Šubrovskis un Sniedze Prauliņa.

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, un visi gājēji tiks cienāti ar siltu zupu.

Dalībnieku skaits ierobežots, jo mēs gribam būt pārliecināti, ka grupa ir tik liela, lai var sekot līdzi ekspertu stāstam, tāpēc lūdzam pieteikties savlaicīgi, aizpildot šīs formas:

  -Ainavu tūre 15. jūnijā;

 - Ainavu tūre 16. jūnijā.

Jautājumu gadījumā, lūdzu, rakstiet maija.usca@ldf.lv