Latvijas Dabas fonds aicina uz diskusiju "Latvijas ainava – ko zaudējam un ko iegūstam?"

23.08.2018

Latvijas Dabas fonds atklāj sarunu cikla “Dabas sarunas” rudens sezonu un aicina uz diskusiju “Latvijas ainava – ko zaudējam un ko iegūstam?”. Tā notiks 30. augustā no plkst.17.30-19.00 Āgenskalna tirgū.

Sarunā piedalīsies Latvijas Universitātes pētnieks, ainavu eksperts dr.geogr. prof. Oļģerts Nikodemus, Pasaules Dabas fonda direktors un Mežu programmas vadītājs Jānis Rozītis un mākslas zinātniece Stella Pelše. Sarunu vadīs žurnāliste Sandra Kropa.

Tirgus laukums jau vēsturiski ir bijusi vieta, kur vienkopus sanāk dažādi cilvēki, saskaras dažādi viedokļi un rodas sarunas. Tāpēc Latvijas Dabas fonds šoreiz aicina satikties un sarunāties tieši tirgū. Šajās sarunās mēs aplūkosim, kādas izmaiņas Latvijas ainava šobrīd piedzīvo, un vērtēsim, vai tās uzlūkot kā zaudējumu cilvēkiem un dabai vai drīzāk kā attīstību? Tāpat pieskarsimies tam, kā izmainījies ainavas attēlojums mākslā kopējā ainavas izmaiņu kontekstā un ko par ainavas izmaiņām mums stāsta latviešu mākslinieku darbi. Un vai mūsu iepirkšanās tirgū var arī ietekmēt ainavu?

Uz sarunu aicināti visi interesenti! Lūdzam iepriekš pieteikties: https://ej.uz/Dabas_sarunas_Ainavas

“Dabas sarunas” ir Latvijas Dabas fonda veidota platforma klātienes diskusijām par sabiedrībai būtiskiem vides un dabas jautājumiem. Jau notikušas dabas sarunas par dižkokiem, putnu vērošanu tiešraidēs, Latvijas laukiem, kā arī aleju nozīmi.

Latvijas Dabas fonda īstenoto “Dabas sarunu” norisi finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.