Latvijas Dabas fonds aicina uz lekciju par tiešraides kamerām pie aizsargājamo putnu ligzdām

09.10.2015

Trešdien, 2015.gada 14. oktobrī plkst.18:00 Latvijas Dabas muzeja lasītavā (6.stāvā) notiks Latvijas Dabas fonda īstenotā lekcija ciklā „Izvēlies dabas aizsardzību”. Lekcijas tēma – Tiešraides kameras pie aizsargājamo putnu – jūras ērgļa, zivjērgļa, melnā stārķa un lielā dumpja ligzdām. Uz lekciju laipni gaidīti visi interesenti!

Latvijas Dabas fonds tiešraides interneta kameras pie dienas plēsīgo putnu – zivjērgļa un jūras ērgļa, kā arī melnā stārķa un lielā dumpja ligzdām izvieto jau ceturto gadu. Pirmās trīs sezonas vairāki simti tūkstoši interesentu no visas pasaules sekoja līdzi putnu dzīvei, sākot ar pirmās olas izdēšanu līdz pat brīdim, kad jaunie putni atstāja ligzdas. Šajā, 2015. gada ligzdošanas sezonā, interneta tiešsaistes kameras pie putnu ligzdām guva vēl lielāku atsaucību, un tās kopumā skatīja 1,8 miljoni unikālo skatītāju no vairāk nekā 100 pasaules valstīm. Savukārt kopīgais skatījumu skaits jūras ērgļa kamerai sasniedza 7 miljonus! Lekcijā ornitologs Jānis Ķuze iepazīstinās ar Latvijas Dabas fonda pieredzi tiešraides kameru izvietošanā un iegūtajiem aizsargājamo putnu ikdienas dzīves interesantākakjiem novērojumiem.

Latvijas Dabas fonda īstenotais lekciju cikls “Izvēlies dabas aizsardzību” notiek projekta “Ilgtspējīgas attīstības veicināšana, integrējot vides un dabas aizsardzības prasības politikas plānošanas dokumentos” ietvaros. Tā mērķis ir iepazīstināt dabas mīlētājus un topošos dabas aizsardzības speciālistus ar aktuālām tēmām dabas aizsardzībā, kā arī dalīties ar praktisko pieredzi šajā jomā. 

Maija Ušča
Latvijas Dabas fonds
Tālrunis: 67830999, 26471900
E-pasts: maija.usca@ldf.lv

 

Projekts tiek īstenots ar EEZ finanšu instrumenta 2009-2014 atbalstu.
Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.