Latvijas Dabas fonds sāk sarunu ciklu "Dabas sarunas"

04.04.2018

Šajā pavasarī Latvijas Dabas fonds sāk stāstu vakaru ciklu “Dabas sarunas”. “Dabas sarunu” mērķis ir veidot diskusiju par būtiskiem dabas saglabāšanas un aizsardzības tēmām Latvijā, apvienojot dabas aizsardzības ekspertu un ar dabu profesionāli nesaistītu cilvēku skatījumus. Stāsti un diskusija ar klausītājiem “Dabas sarunas” notiks reizi mēnesī. Uz sarunām aicināti visi interesenti un ieeja tajās – brīva.

Pirmajā sarunā “Koki un dižkoki – ko tie mums stāsta?” par savām attiecībām ar kokiem un koku attiecībām ar mums stāstīs Kristīne Garklāva, dabas mīļotāja un LNT ziņu moderatore un Viesturs Lārmanis, aizrautīgs biologs un Latvijas Dabas fonda eksperts. Viesturs Lārmanis kā bioloģiskās daudzveidības eksperts arī sniegs ieteikumus, kā rūpēties pie veciem un lieliem kokiem un bioloģisko daudzveidību tajos.

Pirmā saruna notiks pirmdien, 9. aprīlī, plkst.19:00 kafejnīcā Buberts, Dzirnavu ielā 15, Rīgā.

Otrajā “Dabas sarunu” vakarā Jānis Ķuze, iedvesmojošs ornitologs, Latvijas Dabas fonda eksperts un putnu tiešraides kameru projekta vadītājs, stāstīs par iespējām ikvienam ieskatīties putnu ligzdās. Savukārt Ieva Stokenberga, ieinteresēta sociālā psiholoģe no Latvijas Universitātes, skaidros, kas un kāpēc aizraujas ar putnu tiešraidēm un to ikdienas dzīvi. Otrais “Dabas sarunu” stāstu vakars notiks 8. maijā.

Trešā stāstu vakaru cikla “Dabas sarunas” saruna iecerēta jūnija sākumā, kad stāstīsim un diskutēsim par Latvijas ainavām.

Inga Račinska, LDF padomes priekšsēdētāja saka: “Daba ir ļoti aizraujoša un interesanta tēma visiem, un mēs ar “Dabas sarunām” vēlamies runāt par dabu ar visplašāko cilvēku loku. Daba ir mūsu visu bagātība, un līdz ar to arī sarunas un diskusijas par dabu, tās aizsardzību, par vides problēmām ir kas tāds, kas skar mūs visus.”

“Dabas sarunas” iecerēts kā pastāvīgs pasākums, kurā tiks aplūkoti gan lielie dabas jautājumi, gan aktualitātes, kas saistītas ar dabas tēmām. Vasarā “Dabas sarunas” plāno viesoties arī ārpus Rīgas.

Latvijas Dabas fonda īstenoto “Dabas sarunu” norisi finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds un Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.