Dabas aizsardzība un saimnieciskā darbība Kuldīgas novadā // "Kafija ar politiķiem" Demokrātijas festivālā

19.07.2023

Aicinām uz diskusiju “Kafija ar politiķiem”: “Dabas aizsardzība un saimnieciskā darbība Kuldīgas novadā””, kas notiks 29. jūlijā no plkst. 13.00 līdz 15.00, Kuldīgā, Demokrātijas festivāla ietvaros. Diskusiju organizē Latvijas Dabas fonds sadarbībā ar Demokrātijas festivālu un Kuldīgas novada pašvaldību.

Kuldīgas novadā aktuāli ir jautājumi par saimnieciskās darbības iespējām Ventas upē, Ventas ielejā, Kuldīgas pilskalnā un Abavas ielejā. Vai kuģošanas un laivošanas, sporta, kultūras un citu pasākumu organizēšanas ierobežojumi, saskaņošanas administratīvais slogs un maksas pakalpojumu cenrāži ir samērīgi? Kam pieder dabas resurss, kā atrast līdzsvaru starp to aizsardzību un saglabāšanu nākamajām paaudzēm, kā arī gudru izmantošanu? Lai noskaidrotu atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, aicināsim pārstāvjus no Kuldīgas novada pašvaldības, uzņēmējus, NVO pārstāvjus un jauniešus.

Visiem interesentiem lūgums pieteikties šeit: https://ej.uz/kafijaarpolitikiemkuldiga 

  • Diskusijas norises laiks: 29. jūlijs no plkst. 13.00-15.00
  • Vieta: Kuldīgas pilsētas dārzs, Demokrātijas festivāla ietvaros
  • Diskusijas moderatore: Vita Anda Tērauda, Latvijas Dabas fonda direktore 

“Kafija ar politiķiem” ir līdzdalības metode, kuras mērķis ir dot iespēju satikties, iepazīties un veicināt savstarpēju diologu, pārrunājot aktuālus jautājumus no dažādiem skatpunktiem, apzināties problēmu un rast risinājumu.

Pasākumu finansiāli atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds projektā “Dabas kapitāls mūsu ikdienā”.