Izstāde "CIRCUS OF LIFE"

06.07.2023

No 10. līdz 16. jūlijam Priedepayton studijā Vagonu ielā 21 būs apskatāma izstāde "CIRCUS OF LIFE". Tās ietvaros ir tapusi fotoattēlu sērija "Atkritumi / Waste" - Elvitas Vilcānes projekts, kurā apskatīta atkritumu problēma. Ieeja izstādē bezmaksas.

"CIRCUS OF LIFE" ir multimediju izstāde, kurā tiek atspoguļotas aktuālas tēmas caur dažādiem mākslas veidiem. Izstādes eksponāti caur distopiskiem scenārijiem sniedz sirreālu ieskatu sabiedrības sociālajās attiecībās, kā arī dabas un klimata problēmās. Apskatot visus darbus, veidojas kopīga glezna par cilvēces dzīves ciklu.

Projekts "Atkritumi / Waste" ir fotoattēlu sērija, kurā apskatīta atkritumu problēma. Projekta autore Elvita Vilcāne stāsta: "Cilvēku radītie plastmasas un citu veidu atkritumi būtiski ietekmē visu radību dzīves kvalitāti un veselību. Ideālā pasaulē visa draza tiktu pārstrādāta, taču tas ir diezgan utopiski, tāpēc var mēģināt tai piešķirt otru dzīvi - radīt neiedomājami skaistas un unikālas rotas, aksesuārus un cita veida tēlotājmākslu. Projektā tiek attēlots, kā atkritumi spēj mūs “nosmacēt” un vienlaicīgi arī rotāt." Fotosesijai tika izveidotas visdažādākās rotas, aksesuāri un dekorācijas no sadzīves atkritumiem.

Izstāde atvērta apmeklētājiem no 10. līdz 16. jūlijam. Ieeja bezmaksas.

Izstādes darba laiks: 14.00-20.00; 10. jūlijā no plkst. 18.00 līdz 00.00

Adrese: Vagonu iela 21, Priedepayton studija

Idejas, rotu, aksesuāru un dekorāciju autore Elvita Vilcāne 2022. gada augustā piedalījās apmaiņas braucienā uz Šumavas Nacionālo parku Čehijā. Kopā ar citiem jauniešiem no Latvijas, Lietuvas, Bulgārijas, Vācijas un citām valstīm Elvita veica kūdrāju restaurāciju, devās izzinošos pārgājienos un piedalījās meistarklasēs, lai attīstītu komunikācijas idejas klimata pārmaiņu aktualizēšanai. Pieredzes apmaiņas brauciens norisinājās Latvijas Dabas fonda un vairāku citu ārvalstu partneru īstenotā projekta “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” ietvaros.

Fotoattēlu sērija "Atkritumi / Waste"  tiek organizēts Latvijas Dabas fonda projekta “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” ietvaros. Projekts “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” ir iniciatīva, kuru ir veidojuši 10 partneri 8 Eiropas valstīs ar mērķi padziļināt sabiedrības izpratni par klimata pārmaiņām un to, kā ar individuālām rīcībām iespējams sekmēt ilgtspējīgu un klimatam labvēlīgu attīstību, kā arī aicināt jauniešus iesaistīties “klimata spēlē” – kļūt par klimata aktīvistiem. Projektu līdzfinansē ES DEAR (Development Education and Awareness Raising) programma.