LIFE MarshMeadows aicina uz mitrāju apsaimniekošanas tehnikas demonstrācijas dienu Lietuvā

28.08.2023

Mitrājs lauksaimniecības zemē parasti ir liels izaicinājums, tāpēc, lai sekmētu mitrāju apsaimniekošanu, Latvijas Dabas fonda projekts LIFE MarshMeadows aicina uz tehnikas demonstrācijas un pieredzes apmaiņas pasākumu Lietuvā, 2023. gada 8. septembrī. Pasākuma laikā būs iespējams aplūkot , kā arī izmēģināt tehniku, kas tiek izmantota mitrzemju apsaimniekošanā un kura ir pielāgota īpaši slapjām teritorijām. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Tāpat varēs iepazīties ar zāles biomasas granulu ražotni, kurā tiek pārstrādāts palieņu pļavās un citur iegūtais siens, kā arī ar ganību teritoriju Nemūnas deltā un uzņēmumu GOLDENGRASS UAB, kas ražo un eksportē lopbarību, kā arī audzē gaļas lopus un piedalās mitrzemju apsaimniekošanā.

Pieredzes apmaiņas tūres vadīs Valdas Balciunas, lauksaimnieks un uzņēmējs, kurš apsaimnieko dažādas mitrzemes un Lietuvas Dabas fonda eksperti, kuriem arī plaša pieredze mitrzemju atjaunošanā un apsaimniekošanā.

Pasākuma programma:

11.00 Dalīšanās pieredzē par īpaši slapju teritoriju apsaimniekošanu. Mitrāju apsaimniekošanas tehnikas demonstrācija. Vizīte uz granulu ražotni.

Vieta

12.30 Pusdienas

13.30 Brauciens uz Tulkiarges polderi.

14.20 Pieredzes apmaiņa – lauksaimniecība mitrājos. Noganīšanas teritorija Tulkiarge polderī.

Vieta

15.20 Brauciens uz Usenai

16.00 Vizīte pie uzņēmuma GOLDENGRASS UAB

16.30 Uzkodas un noslēgums

Šis laiks ir īpašs ar to, ka Nemūnas delta ir viena no galvenajām migrējošo putnu pieturvietām, tāpēc varēs arī vērot putnus – iesakām paņemt līdzi binokli!

Dalība pasākumā ir bez maksas, kā arī tiks nodrošināts transports vai segti ceļa izdevumi.

Lai piedalītos pieredzes apmaiņas dienā, lūdzam pieteikties, rakstot uz ldf@ldf.lv līdz 5. septembrim.