Iepazīsti dabas vērtības ainavu tūrē pie Engures ezera

20.05.2024

Latvijas Dabas fonds (LDF) aicina pieteikties ainavu tūrei “Reti augi, zirgi un 187 putnu sugas – mūsu lagūna Engures ezers”, kas notiks sestdien, 1. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 15.00. Tā ir iespēja dalībniekiem iepazīt unikālas dabas un kultūrvēstures vērtības kopā ar ekspertiem un baudīt ar ainavu saskanīgu koncertu.
Ainavu tūres dalībniekiem būs iespēja doties aptuveni 5 kilometru garā pārgājienā ekspertu pavadībā gar ezera piekrasti – savvaļas zālēdāju ganībām un orhideju taku. Ainavu tūri vadīs Engures ezera dabas parka fonda pārstāvis Roberts Šiliņš, kura pavadībā dalībnieki iegūs dziļāku izpratni par Engures ezera ekosistēmu un ezera vietu kultūrvēsturē. Botāniķe Egita Zviedre stāstīs par turpat esošajām augu sugām, un ornitologs Jānis Reihmanis palīdzēs iepazīt ezeram un tam pieguļošajām dzīvotnēm raksturīgās putnu sugas.
Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki tiks cienāti ar mielastu un aicināti baudīt ar ainavu saskanīgu koncertu – meditatīvās hanga skaņas Mārča Palsiņa izpildījumā, kas notiks gleznainā vietā pie ezera.
Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, iepriekš piesakoties: https://ej.uz/AT_Engure. Vietu skaits ir ierobežots.
Ainavu tūre ir Latvijas Dabas fonda radīts koncepts - pārgājiens kopā ar dabas un kultūras ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts un kopīgs mielasts.

Papildu informācija:
Karlīna Putniņa
Latvijas Dabas fonda
Aktivitāšu koordinatore
karlina.putnina@ldf.lv