Iepazīsti putnus nakts ainavu tūrē Lubāna mitrājā

30.05.2024

Kā papildinājums putnu vērošanas pasākumam, kas norisinājās 11. maijā – 8. jūnija vakarā, no plkst. 20.00 norisināsies ainavu tūre “Naktsputnu dziesmas Grīvu salā” ar nakšņošanu teltīs, kuras laikā dalībniekiem ornitologa Jāņa Ķuzes pavadībā būs iespēja iepazīt upes palieni un putnu balsis tumsā. Tā ir iespēja saulrietā sadzirdēt sugas, kas ir mazāk aktīvas dienas laikā, kā piemēram, griezi, ormanīti, dažādas ķauķu sugas, urālpūci vai, ja paveicas – pat reto ķikutu. Abās ainavu tūrēs Jāņa vadībā klausīsimies putnu balsīs, vērosim un mācīsimies noteikt dažādas putnu sugas, kā arī klausīsimies stāstus par putnu dzīvi palienēs.

Pasākuma programma:

20.00 Ierašanās Grīvu salā

20.30 Telšu celšana, vēlās vakariņas pie ugunskura

21.30 – 00.00 Putnu vērošanas pārgājiens

11. maija ainavu tūre  "Pavasara putni Grīvu salā" . Foto: K. Teilāns.

Lai piedalītos ainavu tūrē, dalībniekiem ir nepieciešams savs tūrisma inventārs (telts, guļammaiss utml.), kā arī auto, lai tiktu uz Lubāna mitrāja Grīvu salu. Dalība ainavu tūrē – bezmaksas, taču iepriekšējā pieteikšanās ir obligāta. Vietu skaits ir neliels. Ainavu tūres dalībniekiem tiks nodrošināts vakara našķis un brokastis.

Ņemot vērā, ka ainavu tūre notiks vēlās stundās brīvdabā, aicinām izvērtēt pieteikšanos – īpaši tiem, kas vēlas doties kopā ar ģimeni un/vai bērniem.

Pieteikšanās atvērta līdz 5. jūnija plkst. 12.00 vai līdz vietu aizpildīšanai.

Pieteikšanās saiti meklē šeit!