Latvijas Dabas fonds aicina uz "Dabas un klimata skola jauniešiem" 2. tiešsaistes nodarbību

02.12.2020

Latvijas Dabas fonds 17. decembrī 14.00 - 15.00 tiešsaistē piedāvā apmeklēt nodarbību "Klimata pārmaiņas un sociālās problēmas/migrācija" - tas ir 2. pasākums jaunā projekta "Dabas un klimata skola jauniešiem" ietvarā. Nodarbību vadīs ilgtspējas pētnieks Elgars Felcis, bet viņu iztaujās un diskusiju ar dalībniekiem moderēs klimata aktīvists Rūdolfs Kivlenieks.

17. decembra nodarbību "Klimata pārmaiņas un sociālās problēmas/migrācija" iespējams vērot šeit: https: //events.tiesraides.lv/dabasunklimataskolajauniesiem

Projekta "Dabas un klimata skola jauniešiem" ietvarā visa mācību gada garumā notiks tiešsaistes nodarbības, tiks sagatavotas video lekcijas, kā arī organizētas "Dabas sarunas" skolās, savukārt "Dabas un klimata skola jauniešiem" mācību gads noslēgsies ar tiešsaistes prāta spēlēm par klimata pārmaiņu tēmu. Visi izglītojošie materiāli tiek veidoti, balstoties mācību satura mācību priekšmetu programmu paraugos publicētajos tematos, lai tos būtu iespējams integrēt skolu darbā. Līdz ar to "Dabas un klimata skola jauniešiem" aktivitātēs aicinām iesaistīties skolēnus un skolotājus! "Dabas un klimata skola jauniešiem" saturu veido Latvijas Dabas fonda eksperti sadarbībā ar izglītības speciālistiem un klimata jomas ekspertiem, un tas īpaši noderēs vidusskolas kursu Bioloģija I, Ģeogrāfija I, Vēsture un sociālās zinības I un Sociālās zinības un vēsture skolotājiem.

"Dabas un klimata skola jauniešiem" tika atklāta 19. novembrī ar tiešsaistes nodarbību “Dabas daudzveidība un klimata pārmaiņas” - tajā Rūdolfs Kivlenieks sarunājās ar klimata ekspertu Jāni Brizgu. Nodarbības "Dabas daudzveidība un klimata pārmaiņas" ieraksts pieejams Latvijas Dabas fonda "YouTube" kanālā, kā arī šajā mājaslapas sadaļā.

Šīs ikmēneša tiešsaistes nodarbības, kurās no dažādiem aspektiem tiek aplūkotas klimata pārmaiņas un bioloģiskā daudzveidība, veido "Dabas un klimata skola jauniešiem" kodolu. Tajās tiks aplūkotas tādas tēmas kā lauksaimniecības ietekme uz klimatu un dabas daudzveidību, mežu un klimata saistība, klimats un ar to saistītās sociālās problēmas. Tāpat skolā tiks pievērsta uzmanība tādām jauniešiem aktuālām jomām kā klimata aktīvisms un politikas ietekmēšana, klimatam draudzīgu paradumu ieviešana savās mājās un arī tas, kā pārliecināt vecākus mainīt dzīvesveidu klimatam par labu.

Interesentus, kuri vēlas saņemt atgādinājumu un papildu informāciju par "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiešsaistes nodarbībām un citām aktivitātēm, lūdzam pieteikties šeit: http://bit.ly/dabasunklimataskolajauniešiem.

Uz tikšanos 17. decembrī un 2021. gadā!

Projekts "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda un DEAR programmas finansētā projekta “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” atbalstu un Kultūras ministrijas līdzfinansējumu.