Ainavu tūre Līgatnē 4. augustā

28.07.2021

4. augustā dodamies pārgājienā iepazīt un izzināt Līgatnes upītes mežonīgo burvību un izbaudīt mūziķa Reiņa Jaunā koncertu brīvā dabā pie pašas Gaujas.

Latvijas Dabas fonds projekta “LIFE Goodwater” ietvaros rīko ainavu tūri gidu pavadībā, lai iepazītu Latvijas ūdensrites vērtības, uzzinātu, kas redzama, saklausāms un sajūtams Latvijas skaistajā dabā. Runāsim arī par to, kas nepieciešams, lai upēs varētu dzīvot zivis un dažādas citas dzīvās radības un lai arī cilvēks varētu baudīt ūdeņu sniegtos labumus. 

Pārgājiena gaitā dalībnieki nonāks arī koncerta vietā, kur norisināsies Reiņa Jaunā uzstāšanās. Visi pasākuma dalībnieki arī tiks cienāti ar pārgājienam un COVID laika prasībām atbilstošu vieglu maltīti.
Pasākums ir bez maksas, taču, lai nokļūtu Līgatnes ainavu tūrē, ir jāpiesakās šajā pieteikuma formā  https://bit.ly/PieteiktiesAinavuTurei

Laika plāns:

10:00 tiekamies pie Līgatnes informācijas centra

10:30 sākam pārgājienu gides Santas Jermičukas (Līgatnes Tūrisma informācijas centrs) un
zivju pētnieka Kaspara Abersona (institūts BIOR”) pavadībā
Ap 13:00 nonākam pusdienu uzkodu un koncerta vietā pie Gaujas
Ap 15:00 pasākuma noslēgums un došanās atpakaļ uz Līgatnes centru pa kādu no gidu ieteiktajiem maršrutiem.

Pārgājiena sarežģītība.
Pārgājiens nebūs viegls, bet atalgojošs, vīsies augšā un lejā pa skaistu mežu, tuvāk un brīžam tālāk no šarmantās Līgatnes upītes. Klinšu atsegumi, Līgatnei raksturīgās alas, putnu balsis un daudz interesantas informācijas par to, ko varam redzēt un sajust apkārtnē.
Brīdinām, ka šis maršruts būs grūti izejams ar maziem bērniem, ik pa brīdim, iespējams, būs jāšķērso kādi dubļi, tāpēc ļoti ieteicami ir slēgtie pārgājienu apavi vai pārgājienu sandales. Mežā sastopami dunduri un odi, tāpēc jāparūpējas par līdzekli pret insektiem.

Piesakies un tiekamies!