Latvijas Dabas fonds aicina uz "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiešsaistes nodarbību par klimata aktīvismu un politikas veidošanu

29.12.2020

2021. gada 21. janvārī 14.00 - 15.00 Latvijas Dabas fonda projekta "Dabas un klimata skola jauniešiem" ietvaros norisināsies nodarbība "Dabas daudzveidība, klimats un politika: Kā es varu iesaistīties politikas procesos?". Nodarbību vadīs politiķis un vides eksperts Edmunds Cepurītis, bet viņu iztaujās un diskusiju ar dalībniekiem moderēs klimata aktīvists Rūdolfs Kivlenieks.

Nodarbība "Dabas daudzveidība, klimata un politika: Kā es varu iesaistīties politikas procesos?" notiks tiešsaistē un to iespējams skatīties šeit.

Latvijas Dabas fonda projekta "Dabas un klimata skola jauniešiem" ietvaros visa mācību gada garumā notiek tiešsaistes nodarbības, tiek gatavotas īsas video lekcijas, kā arī organizētas "Dabas sarunas" skolās, un iniciatīva noslēgsies ar tiešsaistes prāta spēlēm par klimata pārmaiņu tēmu. Visi projekta izglītojošie materiāli tiek veidoti, balstoties mācību satura mācību priekšmetu programmu paraugos publicētajos tematos, lai tos būtu iespējams integrēt skolu darbā. Līdz ar to "Dabas un klimata skola jauniešiem" aktivitātēs aicinām iesaistīties skolēnus un skolotājus! "Dabas un klimata skola jauniešiem" saturu veido Latvijas Dabas fonda eksperti sadarbībā ar izglītības speciālistiem un klimata jomas ekspertiem, un tas īpaši noderēs vidusskolas kursu Bioloģija I, Ģeogrāfija I, Vēsture un sociālās zinības I un Sociālās zinības un vēsture skolotājiem. Nodarbības "Dabas daudzveidība, klimata un politika: Kā es varu iesaistīties politikas procesos?" saturs ir sasaistīts ar priekšmetu Vēsture un sociālās zinātnes I un tēmu par demokrātiskas valsts pārvaldīšanu.

Klimata eksperta Jāņa Brizgas vadītās nodarbības “Dabas daudzveidība un klimata pārmaiņas” ieraksts pieejams šeit.

Ilgtspējas pētnieka Elgara Felča vadītās nodarbības "Klimata pārmaiņas un sociālās problēmas/migrācija" ieraksts pieejams šeit.

Vai un kāpēc būtu jāiesaistās klimata pārmaiņu jautājumu aktualizēšanā un risināšanā? Kā iespējams iesaistīties dabas un klimata pārmaiņu tēmu aizstāvībā? Kur un kā var saņemt atbalstu, lai iesaistītos interešu aizstāvībā? Šķetinot šos un citus jautājumus, nodarbībā "Dabas daudzveidība, klimata un politika: Kā es varu iesaistīties politikas procesos?" Rūdolfs Kivlenieks un Edmunds Cepurītis sarunāsies par klimata aktīvismu un politikas veidošanu. Turpmākajās 2021. mācību gada tiešsaistes nodarbībās tiks aplūkotas tādas tēmas kā lauksaimniecības ietekme uz klimata pārmaiņām un dabas daudzveidību, mežu un klimata pārmaiņu saistība, kā arī klimatam draudzīgu paradumu ieviešana savās mājās un vecāku pārliecināšana par klimatam labvēlīgu dzīvesveidu.

Vairāk par projekta "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiešsaistes nodarbībām un citām aktivitātēm iespējams uzzināt šeit.

Pieteikties atgādinājuma un papildu informācijas saņemšanai par "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiešsaistes nodarbībām iespējams šeit.

Uz tikšanos 21. janvārī!

Projekts "Dabas un klimata skola jauniešiem" tiek īstenots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda un DEAR programmas finansētā projekta “Game On: Neļausim klimata pārmaiņām uzvarēt!” atbalstu un Kultūras ministrijas līdzfinansējumu.