Pieaug privātpersonu ziedojumi dabai ziedojumu kastītēs un online

16.12.2016

Latvijas Dabas fonds apkopojis 2016. gada privātpersonu ziedojumus – šogad saziedoti gandrīz 3000 eiro, izmantojot ziedojumu kastītes un iespēju ziedot ar pārskaitījumu.

Latvijas Dabas fonds šogad aicināja ziedot konkrētam mērķim – tiešraides nodrošināšanai no aizsargājamo putnu ligzdām, un cilvēku atbalsts palīdzēja vērot jūras ērgļu, vistu vanaga un melnā stārķa ligzdas. Tiešraides no ligzdām ne tikai dod jebkuram interesentam neparasti tuvu ieskatu dabas pasaulē, bet arī vērtīgus datus aizsargājamo sugu izpētei.   

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, privāto ziedotāju aktivitāte ir palielinājusies, kā arī iezīmējas jauna tendence – dabas aizsardzības atbalstītāji, kas ziedo ar pārskaitījumu, dara to regulāri, katru mēnesi atvēlot noteiktu summu.

Visvairāk šogad ziedots tirdzniecības centrā “Alfa” un lidostā “Rīga”, kā arī ar pārskaitījumu.

Ģirts Strazdiņš, Latvijas Dabas fonda vadītājs saka: “Mēs vēlamies teikt sirsnīgu paldies visiem mūsu privātajiem ziedotājiem. Ārējais atbalsts sniedz vairāk iespēju Latvijas Dabas fondam rīkoties nesavtīgā dabas daudzveidības saglabāšanā un sabiedrības izglītošanā, un mēs patiesi priecājamies, ka paradums ziedot dabas aizsardzībai mūsu sabiedrībā pakāpeniski attīstās arvien vairāk.”

Latvijas Dabas fonda ziedojumu kastītes bija izvietotas gan iepirkšanās centros “Origo”, “Alfa”, “Dole”, “Mols” un “Galerija Centrs”, gan lidostā “Rīga”, kā arī vairākos mazajos veikalos, piemēram, “Grauda spēks” un “Apavi 40+”.  Tāpat iespējams ziedot ar pārskaitījumu.

Sirsnīgs paldies visiem ziedotājiem un visiem uzņēmumiem, kuri izvietoja ziedojumu kastītes!

Kā atbalstīt Latvijas Dabas fondu - lasi šeit.