Latvijas Dabas fonds piedalās zaļajā meetup "Ceļā uz COP26"

18.02.2021

Šodien, 18. februārī, tiešsaistē norisināsies Liebritānijas vēstniecības Latvijā rīkotais zaļais meetup “Ceļā uz COP26”. Tas veidots, gatavojoties 26. ANO klimata pārmaiņu konferencei “COP26”, kas novembrī notiks Apvienotajā Karalistē. Tā laikā Latvijas un Lielbritānijas vides eksperti un entuziasti diskutēs par klimata pārmaiņām, valstu iespējām mazināt ietekmi uz vidi, kā arī ilgtspējīgu paradumu iedzīvināšanu sabiedrībā.

Zaļā meetup programmā iekļautas trīs sesijas jeb pieturas, kas palīdzēs labāk izprast klimata pārmaiņu cēloņus un sekas.

Pirmajā pieturā #DomāZaļi Latvijas un Lielbritānijas vides eksperti iedvesmojošās lekcijās dalīsies ar labās prakses piemēriem, ieviešot ilgtspējīgu domāšanu personīgajā dzīvē un uzņēmējdarbībā. Savā pieredzē dalīsies SIA “Eco Baltia grupa” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs, vides psiholoģe Lorēna Vitmārša (Loraine Whitmarsh), pirmā Latvijas beziepakojuma preču veikala “Burka” dibinātāja Marija Sološenko un pasaulē atzītā vides fotogrāfe Mendija Barkere (Mandy Barker).

Otrajā pieturā #RunāZaļi vides profesionāļi – Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) Enerģijas un atkritumu apsaimniekošanas darba grupas vadītāja Dace Cīrule, Lielbritānijas Uzņēmējdarbības, enerģētikas un industriālās stratēģijas ministrijas ES Klimata politikas nodaļas vadītājs Džeimss Eriksons (James Erikson), “Green Investment Group” Ilgtspējīga Finansējuma nodaļas vadītāja Rafaella Valeta (Raphaëlle Vallet) un biedrības “Zaļā brīvība” valdes priekšsēdētājs Jānis Brizga – pārrunās klimata rīku efektivitāti kultūras un sociālpolitiskajā kontekstā dažādās valstīs un to, kā pieprasījums pēc ilgtspējības maina klimata jautājumu regulējumu un praktisko rīcību.

Savukārt trešā pietura #DariZaļi iecerēta kā Latvijas Dabas fonda viktorīna par klimata pārmaiņām un ilgtspēju, uz kuras jautājumiem atbildēs biedrības “Zero Waste Latvija” valdes locekle Maija Krastiņa, VAS “Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs un biedrības “New East” vadītājs Jorens Dobkevičs.

Pasākums norisināsies tiešraidē Lielbritānijas vēstniecības Facebook lapā un Youtube kanālā ar tulkojumu latviešu, angļu un krievu valodā.

Pasākuma laikā ikvienam interesentam būs iespēja uzdot dalībniekiem savus jautājumus.