Piesakies Klimata rīcības nometnei!

27.06.2022

Latvijas Dabas fonds aicina pieteikties jauniešus - vides un klimata pārmaiņu aktīvistus, vecumā no 18 līdz 25 gadiem dalībai Klimata rīcības nometnē Somijā, Kyyjärvi no 25. līdz 31. jūlijam.

Ja tevi aizrauj klimata pārmaiņas un interesē bioloģiskā daudzveidība, tad piesakies līdz 4. jūlijam, sūtot CV un līdz 3 minūtēm garu video, kurā pastāsti, kādēļ vēlies piedalīties šajā nometnē un, kādēļ tieši tu esi piemērota/-s! CV un video sūti uz e-pastu: ldf@ldf.lv, vari izmantot kādu no failu pārsūtīšanas vietnēm, vai linku uz jebkuru ārēju resursu (Youtube, Vimeo, Google Drive u.c.), kuru izmanto. Priekšroka tiks dota pretendentiem, kuri ir gatavi arī turpmāk iesaistīties dabas un klimata aizsardzības aktivitātēs.

Nometne norisināsies kempingā pie Kyyjärvi ezera Somijas vidienē, kurā pulcēsies jaunieši ar līdzīgām interesēm no Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm. Programmā paredzētas dažādas brīvdabas darbnīcas, diskusijas par biotopu atjaunošanu, atkritumu pārstrādi, klimatam draudzīgu ceļošanu, vēja enerģiju, bioenerģiju, post-fosīlo sabiedrību, bioloģiskās daudzveidības aizsardzību, invazīvajām svešzemju sugām un daudzām citām ar vidi un klimatu saistītām tēmām. Nometnes laikā paredzēti arī pārgājieni un vakaros kultūras un mākslas programma.

Nometne ir bezmaksas, visas izmaksas (ceļa izdevumi no Rīgas līdz norises vietai un atpakaļ, ēdināšana, dzīvošana, apdrošināšana) tiks nosegtas. Gulēšana paredzēta lielās teltīs (līdz 10 cilvēkiem) vai savā līdzi paņemtajā teltī, vai arī nelielās kempinga mājiņās (ierobežots skaits). Vakaros pieejama sauna.

Nometni organizē Somijas dabas līga - Luonto-Liitto sadarbībā ar vairākām citām dabas un vides organizācijām.